Facebook
Pinterest
Youtube
Blogger
Google+
Twitter
Tweets by renaultbonto
Flickr
Alkatrész rendelés e-mailben: renaultalkatresz@gmail.com

Tudnivalók a dízel motorról

Örök dilemma az autótulajdonosok körében, hogy a dízel motor vagy a hagyományos benzines motor használata mellett tegyék le voksukat. A dízel motorban a dízel és a sűrített levegő kölcsönhatása hozza létre a gyújtást. Ez a folyamat határozza meg a motor tulajdonságait, előnyeit és hátrányait, a motor fejlesztésén dolgozó mérnökök is erre koncentrálnak.

Melyek a dízel motor előnyei? Ennek a típusú motornak a teljesítménye azért meggyőző, mert kis fordulatszámon is nagy nyomatékkal képes működni, ugyanakkor meggyőzően kicsi a fogyasztása, így nem csupán pénzt spórolhatunk vele, de a környezetet is kevésbé terheljük a használatával. Jó választás, ha gyakran indulunk hosszabb utazásokra, amikor nem tudjuk előre, hol akadunk töltési lehetőségbe. Ezek az előnyök jelentékeny módon ellensúlyozzák a dízel motornak a zajosságát vagy a nagy füstkibocsátását.

Szeretne még több hasznos információhoz jutni a Renault motorokkal kapcsolatban? Bátran keressen fel minket, és érdeklődjön elérhetőségeinken Renault alkatrészeinkről!

renault twingo22

 

Motorok tekintetében (a kisautók között egészen) egyedülálló, hogy üzemanyag takarékos EURO 5-ös besorolással bíró dízellel is kérhetjük kétféle teljesítményben. A 75 lovas dízel mellett választhatunk egy combosabb 85 lovas kivitelt is, mely a dízelekre jellemző nagy nyomatékkal bír. A dízel választékot, a benzines 1.2 literes 75 lóerő aggregát egészíti ki.

renault twingo142012 tavaszán debütáló Twingo RS. Az új lökhárító, mely a Forma-1 világát idéző élekkel érkezik, illetve a küszöb és a hátsó toldatok közösen emelik majd ki a hétköznapi közlekedésből a z RS-t.  A Renault Sport modellek hivatalos színe, a sárga természetesen itt is dominálni fog, hiszen még a kormány és az ülések varrása is ebben az árnyalatban fog tündökölni. A sportos Twingo meghajtásáról egy 133 lovas 1.6 literes szívómotor fog gondoskodni, mely 160 Nm-es nyomaték leadására képes.

 

 

Bővebben: Renault Twingo RS

renault megan berline7Az alap két motorral, a gyengébb 1,6-ossal és a kicsi, de nyomatékos 1,5 literes, 85 lóerős dízellel kapható. Megane klímás, oldallégzsákkal is rendelkező, dízel ötajtósunk öt-hat literes fogyasztással.  A benzines Expression szinttől érhető el. A motorvariánson túli többlet a rádió, a vezető könyöklős rekesze és deréktámasza, a hátsó elektromos ablakemelők, a ködfényszórók, és a lehetőség, hogy bizonyos extrákba - mint például függönylégzsák, panoráma tetőablak, parkolóradar - beruházzunk.

 

 

Bővebben: Renault Mégan Berline

Renault megan motorMegújult a Mégane-modell család, a harmadik generációs Renault-kompakt frissített kollekciója már hazánkba is megérkezett, hogy tovább erősítve a márka minőségi megítélését maradjon, ami volt: az egyik legnépszerűbb és legjobb ár/értékű autó. A nemzetközi menetpróbán mindhárom karosszéria-változatot módunkban állt kipróbálni, s hogy teljes legyen a kép, más-más új, takarékos és energikus motorral a különböző LED-sorokkal díszített orrukban

 

 

Bővebben: Renault Mégane 2012 − magyarországi dízelkínálat

Az új Renault Clio motorpalettájának minden tagját alaposan továbbfejlesztették, de vadonatúj blokkok is akadnak, mint például a háromhengeres, turbófeltöltésű Energy TCe 90, ami a TCe 100 hajtóművet váltja le. Ez a motor a Renault első 3-hengeres erőforrása. 900 köbcentiméter a lökettérfogata, 90 lóerő a teljesítménye 5000-es fordulatszámon, a nyomatéka pedig 135 Nm 2500-as főtengely-fordulatnál. Stop&Start rendszerrel szerelik, és a hosszú váltóáttételekkel rendelkező környezetkímélő Clio verzióban mindössze 4,3 litert fogyaszt átlagosan és 99 g/km a széndioxid-kibocsátása. Még homologizáció alatt van és csak a jövő év elején kerül be a Clióba a másik új Energy TCe motor, a 120 lovas, négyhengeres, közvetlen befecskendezéses turbós aggregát.

 

 

Bővebben: Az új Renault Clio IV hajtómű

Új Renault alkatrészek

Bontott Renault alkatrészek

Felújított alkatrészek